DE BROUWERS

Bird Brewery is opgericht door Bart Baeschnitt, Ralph van Bemmel en Rik van den Berg. Wij hebben allen een achtergrond in de bierwereld (o.a. eigenaren BierLab, voorzitter Biergenootschap ’t Nieuwe Land en StiBON gediplomeerd biersommelier) en hebben een duidelijke eigen visie op bier.

Door onze ervaring in de bierwereld zijn wij bekend met alle randzaken omtrent het brouwen, distribueren en verkopen van bier. Door deze crowdfunding willen we een vliegende start maken en jullie een kans geven om voor een mooie prijs én als allereerst ons bier te proeven!

VISIE

Onder de naam Bird Brewery brouwen wij kwaliteitsbieren die toegankelijk zijn voor velen én bijzonder zijn voor de kenner. Met hoogwaardige ingrediënten, beproefde recepten en de juiste balans valt er in de bieren altijd wat bijzonders te ontdekken. Verwacht bij ons geen kruiwagens hop, liters koffie of likeur, maar gebalanceerde bieren waarin de verschillende ingrediënten mooi naar voren komen.

HET BIER

Het eerste bier wordt een frisse, fruitige, licht hoppige American Amber. Robijnrood van kleur met een stevige, volle schuimkraag. Verwacht een geur vol grapefruit, tropisch fruit en lichte karameltonen. Het wordt gebrouwen met onder meer vier soorten hop en vijf verschillende mouten, waardoor wij er zeker van zijn dat er meer dan genoeg is te ontdekken. Een verfrissend bier dus voor de winterdagen!

DE RUMOERIGE ROODBORST

Het bier draagt de naam Rumoerige Roodborst. Natuurlijk is de naam een verwijzing naar de rode kleur van het bier, maar er is meer. De roodborst is namelijk een van de weinige Nederlandse vogels die het hele jaar zingt. Een rumoerig baasje dus. Laat je door zijn lieve uiterlijk en prachtige zang echter niet misleiden. Dit agressieve baasje vecht met zijn eigen soortgenoten en heeft een territorium dat vele malen groter is dan hij nodig heeft voor zijn voedselvoorziening. Dit is een vogel met pit!

DE KETELS VAN KEES!

De bieren worden gebrouwen in de ketels van Brouwerij Kees! Eigenaar Kees Bubberman wordt gezien als een van de beste brouwers van Nederland en won al vele prijzen met zijn bijzondere bieren bij Emelisse. Begin dit jaar is hij zijn eigen brouwerij gestart en Bird Brewery is de eerste brouwerij die samen met Kees bij Brouwerij Kees! brouwt!

de rumoerige roodborst - etiket v2

DE BROUWERIJ

Bird Brewery legt de brug tussen vogels en bier. Vreemd? Wij denken van niet. Mensen groeien immers op in een omgeving waar beiden veelvuldig om hen heen te vinden zijn. Desondanks zullen slechts weinigen de verschillen tussen een zilver- en een kokmeeuw of een IPA en een Engelse Bitter ontdekken. Door verrassende feitjes over vogels te verbinden aan bijzondere bieren, zal jij de volgende keer net iets bewuster een Rumoerige Roodborst, Kierende Kievit (toekomstige lentebock?) of Bloeddorstige Buizerd (zeg het maar!) waarnemen. En of je dan ons bier of de vogel voor je hebt, genieten zal je ervan!

FAQ Crowdfundingactie

Waar is het geld voor bedoeld?

Het geld is bedoelt om de eerste batch bier gedeeltelijk voor te financieren.

Waarom steunen?

Je maakt ons er waanzinnig blij mee en je krijgt het bier nu voor een speciale introductieprijs!

Kan ik voor mijn steun ook een andere beloning krijgen?

Wij staan altijd open voor leuke initiatieven! Dus heb jij een leuk alternatief mail ons en dan kijken wij of we het ook kunnen aanbieden.

Ik heb mijn naam liever niet op de site, hoe geef ik dat aan?

Geen probleem! Mail ons even en dan zorgen we dat je naam niet op onze site komt te staan.

Wat is het maximale bedrag dat jullie willen ophalen?

We hebben 2200 liter bier, wat betekent dat er maximaal 6.600 flessen worden gebotteld tijdens de eerste batch! Hoe meer er worden verkocht tijdens de crowdfunding, hoe sneller we onze volgende batch kunnen brouwen!

Wanneer ontvang ik het bier?

In januari is het bier klaar om op de fles te gaan en zullen we het naar je verzenden.

BEDANKT FUNDERS!

EERSTE DOEL: €2.500 behaald!
TWEEDE DOEL: €2.000 extra behaald!

Helemaal te gek! We hebben meer dan € 5.000 opgehaald bij een grote groep bierliefhebbers. Dank aan alle supporters! Half januari gaan we De Rumoerige Roodborst afvullen op fles en fust. Als jij een van de funders bent kun je eind januari als een van de eerste genieten van ons eerste bier.

1e DOEL BEHAALD!
2e DOEL BEHAALD!

BELONINGEN

De beloningen zijn afgerekend via de website van BierLab! Wij zorgen dat de beloning half januari naar jou toekomt!

Steun €10 | BEDANK KAARTJE

Top! Jij krijgt van ons een kaartje om je te bedanken en je naam komt op onze site!

Steun €25 | ONTVANG 12 BIEREN

Super! Je krijgt van ons 12 bieren, een kaartje om je te bedanken en je naam komt op de site! Gratis verzending binnen Nederland!

Steun €50 | ONTVANG 24 BIEREN

Nog beter! Je krijgt van ons 24 bieren, een kaartje om je te bedanken en je naam komt op de site! Gratis verzending binnen Nederland!

Steun €75 | ONTVANG 36 BIEREN

Helemaal super! Je krijgt van ons 36 bieren, een kaartje om je te bedanken en je naam komt op de site! Gratis verzending binnen Nederland!

Steun €115 | ONTVANG 36 BIEREN + TRUI

Fantastisch! Je krijgt van ons 36 bieren, een supergave Bird Brewery Trui, een kaartje om je te bedanken en je naam komt op de site! Gratis verzending binnen Nederland!

Steun €300 | PROEVERIJ MET DE BROUWERS

Helemaal fantastisch! Wij geven een proeverij op locatie (binnen NL) met 6 bieren per persoon en bijpassende hapjes. (max 10 personen)

Steun €500 | FEEST MET DE BROUWERS

Feest! Je krijgt van ons 180 bieren, wij komen ze persoonlijk brengen én wij schenken ze de hele avond op jouw feestje/evenement!