Bennies

Bennies hebben zichzelf in de zomer van 2021 op de kaart gezet met een pop-up restaurant in de IJsselcentrale Harculo in Zwolle. Hoewel gitarist Seb en meubelmaker Glenn tot die die tijd nog nauwelijks horeca-ervaring hadden, bleek het concept in de IJsselcentrale een groot succes.Na succesvolle zomers bij de IJsselcentrale en bij stadstrand Blue Bayou, is Hostel & Bar De Basis inmiddels hun vaste stek!

1 Liter Bier = 1 Boom planten

CO2 Compensatie & Natuurbehoud

Bomen planten

Voor vogels én mensen

Het is simpel: voor iedere liter die Bennies verkoopt, planten wij één boom. Door een duurzame samenwerking aan te gaan bundelen we onze krachten en maken we een grotere impact op het bierlandschap. Daar zijn wij best trots op.

0

Aantal bomen geplant

  • CO2 Compensatie

    Op basis van deze kerngetallen compenseert een boom de CO2-uitstoot van 392 liter bier. Als Groen Nest gaan we echter veel verder en planten één boom voor elke liter die we verkopen.

  • Onze Partner

    De bomen worden geplant in samenwerking met partner Trees for the Future en helpen onder meer de bodem beschermen, vergroten de biodiversiteit en bieden lokaal werk.

  • Natuur

    Samen creeeren we natuur voor vogels én mensen. Het zijn kleine stapjes, maar elke stap is er een.

“Bij Bennies houden we van experimenteren, de dingen anders doen en mensen verrassen. De bieren van Bird passen hier heel goed bij. Helemaal nu we samen voor elke liter een boom planten!”

TROTS OP ONZE GROENE NESTEN

IN DE MEDIA