Bingo

  • Jaaaaa, BINGO!

    We spelen met enige regelmaat een potje (vogel)bingo. Vinden wij leuk! Via deze pagina weet je precies wat er aan komt en vind je natuurlijk de link naar het online event!

AANKOMENDE ONLINE EVENTS

Birds Music Bingo

Op 20 november organiseren wij Bird’s Music Bingo. Scoor een kaart (die zit bijvoorbeeld bij dit pakket) met 25 vogel  songs en doe online mee op 20 november om 20.00.

Birds Kerstbomen Bingo

De feestdagen komen eraan. Vooralsnog lijkt het erop dat het niet in de horeca gevierd wordt, dus laten we er dan maar met zijn allen een feestje van maken. Scoor je bingokaart (bijvoorbeeld bij dit pakket) en meld je aan voor het online evenement op 18 december om 20.00 uur!

Bierproeverij

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk, dus  hierbij een aantal simpele tips voor een heerlijke bierproeverij! Leuk tijdens de bingo, ervaar je alle vogels optimaal.

Onze proeverijen bestaan meestal uit 4 tot 6 bieren.  Dit heeft enerzijds met de spanningsboog te maken, daarnaast worden door de verschillende smaken de smaakpapillen flink getest. Na een aantal bieren wordt het lastiger om goed te proeven.

De volgorde van het proeven is belangrijk, omdat de smaakpapillen worden aangetast door het proeven van de bieren. Bouw de proeverij daarom op in smaakintensiteit. Meestal geldt dat het alcoholpercentage (laag naar hoog) en kleur (licht naar donker) goede graadmeters zijn.

Een proeverij duurt bij ons meestal tussen de 1,5-2 uur. Uiteraard kun je daarna gerust nog een biertje nemen!

Om goed te proeven schenken wij 10-15cl per bier (een flesje per 2-3 personen). Hierdoor kun je meer bieren proeven. Gebruik indien mogelijk dezelfde soort glazen voor de bieren, dit heeft namelijk direct invloed op de smaak, geur en ervaring.

Het is een extra optie, maar wel een die wij altijd erg leuk vinden: het combineren van bier en eten. Op onze flesjes en de website staan suggesties per bier. Natuurlijk zijn er nog veel meer opties, dus wees vooral zelf ook creatief!

Basistips

Bij een bierproeverij zijn er een aantal basistips die je helpen om bieren vergelijkend te proeven. Op die manier leer je snel en makkelijk wat jouw favoriete smaken zijn.

De visuele eigenschappen van het bier bestaan onder andere uit kleur, helderheid en schuim. De kleur komt in de meeste gevallen uit de mouten en zegt vaak veel over de smaak. De helderheid verschilt per biertype en heeft invloed op de volmondigheid.

Het aroma is vluchtig. Het is daarom aan te raden om te beginnen bij de geur. Wals het bier rustig in het glas, hierdoor komt het aroma beter vrij. De hop geeft onder andere geuren als (citrus)vruchten, aarde en gras. Mout geeft onder andere smaken als brood, karamel, koffie en chocola.

Bekijk het smaakwiel van Meilgaard voor meer inspiratie.

De vijf basissmaken zijn zoet, zuur, bitter, zout en umami (hartig). Bij bier komen de smaken zout en umami echter zelden voor. Om de smaken te omschrijven kun je denken aan onder andere kruidig, nootachtig, bloemig, fruitig en karamelig.

Naast de smaken is het mondgevoel en de nasmaak belangrijk. Is het volmondig, dik en romig? Of juist licht en soepel? Is de alcohol sterk aanwezig? En hoe intens is de nasmaak? Het draagt allemaal bij aan de ervaring van een bier.

Bekijk het smaakwiel van Meilgaard voor meer inspiratie.

De Birdies

Rik van den Berg

Rik van den Berg

Co-Founder & Biersommelier

Rik is een van de jongste Biersommeliers van Nederland, al jaren actief als enthousiaste thuisbrouwer en voorzitter van biergenootschap ’t Nieuweland. Zijn liefde voor speciaalbier staat buiten kijf. Bij Bird Brewery wil dit baardmannetje zijn kennis over bier graag verder delen met de wereld!

CONTACT
rik@birdbrewery.com
+316 239 20 665

Ralph van Bemmel

Ralph van Bemmel

Co-Founder & Biersommelier

Door zijn vader op jonge leeftijd ondergedompeld in de wereld van de vogels. Bij Bird Brewery kan Ralph deze passie combineren met zijn andere grote passie: bier. Met een achtergrond in de bierwereld, een opleiding aan de Stichting Bieropleiding en een ongelooflijke berg energie zit dit goudhaantje precies op de plek die hij wil.

CONTACT
ralph@birdbrewery.com
+316 268 99 409

Michiel van der Drift

Michiel van der Drift

Accountmanager & Biersommelier

Internationaal biersommelier Michiel is al jaren bezeten van speciaalbier. Deze vreemde vogel struint menig horecazaak af en is niet te beroerd zijn kennis te delen. Trainingen, proeverijen en bierfestivals: hij doet het allemaal!

CONTACT
michiel@birdbrewery.com
+316 212 12 071

Mariël Beverwijk

Mariël Beverwijk

Accountmanager (Nijmegen e.o.)

Mariël werkt al jaren in biercafe Van Ouds in Nijmegen. Met een ongelooflijke dosis enthousiasme, een groot bierhart en net iets te veel flauwe grappen is zij verantwoordelijk voor alle mooie samenwerkingen met horeca en speciaalzaken.

CONTACT
mariel@birdbrewery.com
+316 431 35 445

Bas Leentjens

Bas Leentjens

Accountmanager (Zuid Nederland)

Bas is bijna Biersommelier, werkte jaren als barman en is bovenal aan groot bierliefhebber. In zijn vrije tijd kampeert hij in de woeste natuur. Bij Bird Brewery wilt hij een hoop bomen gaan planten.

CONTACT
bas@birdbrewery.com
+316 308 56 902

Pepijn van der Lans

Pepijn van der Lans

Acoountmanager (Noord Nederland)
Erik van Bemmel

Erik van Bemmel

Grafisch ontwerper

Vanaf dag 1 de vaste ontwerper bij Bird Brewery. Volgde een opleiding in grafisch vormgeving, deed daarna de fotovakschool en is verantwoordelijk voor een hoop creativiteit. Bovendien de beste vogelaar op kantoor.

CONTACT
+316 811 60 312

Contact

Vragen over ons brouwproces?

Rik helpt je graag verder!

Vragen over ons brouwproces? Natuurlijk! Rik beantwoordt je vragen graag.

Rik van den Berg

rik@birdbrewery.com

+316 239 20 665

Meer weten over Bird Brewery?

Ralph staat voor je klaar!

Meer achtergrond of een stuk over ons schrijven? Super! Bekijk de pers pagina of neem direct contact op.

Ralph van Bemmel

ralph@birdbrewery.com

+316 268 994 09

Ons bier verkopen?

Michiel is er voor jou!

Wil je ons bier uit de tap of van de plank laten vliegen? Natuurlijk! Michiel zorgt dat het bier jouw kant opkomt!

Michiel van der Drift

michiel@birdbrewery.com

+316 212 12 071