De Bierkantine Utrecht

De naam zegt het eigenlijk al: bier, bier en nog eens bier. Bij binnenkomst hangt een groot bord boven de bar met alle bieren die De Bierkantine aanbiedt – en dat zijn er nogal wat. Naast het enorme vaste assortiment bedenken de bierbazen Pieter-Bas en Lawrence ook nog eens een hele lijst aan specials die wekelijks rouleren. Het is hier dus echt voor ieder wat wils.

1 Liter Bier = 1 Boom planten

CO2 Compensatie & Natuurbehoud

Bomen planten

Voor vogels én mensen

Het is simpel: voor iedere liter die De Bierkantine verkoopt, planten wij één boom. Door een duurzame samenwerking aan te gaan bundelen we onze krachten en maken we een grotere impact op het bierlandschap. Daar zijn wij best trots op.

292

Aantal bomen geplant

  • CO2 Compensatie

    Op basis van deze kerngetallen compenseert een boom de CO2-uitstoot van 392 liter bier. Als Groen Nest gaan we echter veel verder en planten één boom voor elke liter die we verkopen.

  • Onze Partner

    De bomen worden geplant in samenwerking met partner Trees for the Future en helpen onder meer de bodem beschermen, vergroten de biodiversiteit en bieden lokaal werk.

  • Natuur

    Samen creeeren we natuur voor vogels én mensen. Het zijn kleine stapjes, maar elke stap is er een.

“Bij De Bierkantine schenken we alleen maar bieren uit Nederland. Natuurlijk zit Bird daar ook bij. Helemaal nu we samen voor elke liter een boom planten. Super tof dat we Groen Nest zijn!”

TROTS OP ONZE GROENE NESTEN

IN DE MEDIA