Kroepoekfabriek

De Kroepoekfabriek is het poppodium van de regio Waterweg, onder de rook van Rotterdam. Elke week check je hier je favoriete én nieuwe artiesten in allerlei muziekgenres. Naast concerten en clubnachten organiseren ze ook verschillende educatieve projecten waar talentontwikkeling centraal staat.

1 Liter Bier = 1 Boom planten

CO2 Compensatie & Natuurbehoud

Bomen planten

Voor vogels én mensen

Het is simpel: voor iedere liter die de Kroepoekfabriek verkoopt, planten wij één boom. Door een duurzame samenwerking aan te gaan bundelen we onze krachten en maken we een grotere impact op het bierlandschap. Daar zijn wij best trots op.

232

Aantal bomen geplant

  • CO2 Compensatie

    Op basis van deze kerngetallen compenseert een boom de CO2-uitstoot van 392 liter bier. Als Groen Nest gaan we echter veel verder en planten één boom voor elke liter die we verkopen.

  • Onze Partner

    De bomen worden geplant in samenwerking met partner Trees for the Future en helpen onder meer de bodem beschermen, vergroten de biodiversiteit en bieden lokaal werk.

  • Natuur

    Samen creeeren we natuur voor vogels én mensen. Het zijn kleine stapjes, maar elke stap is er een.

“Ik dronk toevallig Bird bij een ander Groen Nest en was direct enthousiast over de bieren én de missie om de wereld wat groener te maken. De Kroepoekfabriek moest en zou direct Groen Nest worden!”

TROTS OP ONZE GROENE NESTEN

IN DE MEDIA