BIRD COLLAB TOUR goes international

In 2018 brouwden we met 12 Nederlandse smaakmaker. Dit jaar gaan we verder en vliegen de grenzen over. Prachtige collabs met spraakmakende brouwerijen!

Bird Collab Tour 2019

In 2018 brouwden we in iedere provincie een collab brew met een smaakmakende brouwerij. Er kwamen fantastische bieren als Jimi Haandrix, Mees Kees en Fazantisch uit. Voor alle liefhebbers hebben we goed nieuws: in 2019 gaat de tour verder in Europa!

#1 – Three Little Birds

Orange IPA (Collab brew met Tyris & H2OL)

Het eerste bier in de Bird Collab Tour 2019 is een threeway collab met twee snel opkomende brouwerijen uit de Spaanse stad Valencia: Tyris en H2ÖL Brewing. Samen brouwden wij een frisse, doordrinkbare Orange IPA (7,1%). Een mix van lokale sinaasappels, een goede dosis aromahop en de creativiteit van drie brouwerijen maken het tot een prachtige aftrap van de Bird Collab Tour 2019.

Bird Collab Tour 2018

De Bird Collab Tour start in 2018 met een reis langs de twaalf provincies. Elke maand maakten we met één van de smaakmakers in een provincie een collaboration brew: 12 maanden, 12 provincies, 12 bieren. Kleine batches die bij vaste horeca en bijzondere speciaalzaken de deur uit vliegt.

Gijtlijster

Black IPA (januari)

Bird Brewery vliegt in 2018 het hele land door en brouwt in iedere provincie met één van de smaakmakers. In Limburg is dat natuurlijk De Natte Gijt. In 2011 wonnen ze het Nederlands Kampioen Bierbouwen, waarna ze de bieren op de markt brachten. Sindsdien maakt deze brouwerij al jaren indruk!

De Gijtlijster (6,4%) is een mix van onze prijswinnende bieren Rumoerige Roodborst en Hop met de Gijt met een paar flinke scheppen geroosterde mout. Deze heerlijke Black IPA is fris, fruitig én heeft mooie donkere tonen!

Barley Bird

Barley Wine (februari)

Bird Brewery vliegt in 2018 het hele land door en brouwt in ieder provincie met één van de smaakmakers. In Noord-Brabant brouwen we samen met onze vrienden van Frontaal. De Bredase brouwerij is de laatste jaren flink gegroeid en weet nationaal en internationaal indruk te maken met kwalitatieve, smaakvolle bieren.

Deze Barley Bird (10%), bijnaam van de sprookjesachtige Nachtegaal, is een volle én doordrinkbare Barley Wine. De moutigheid en fruitige hoppen zijn prachtig in evenwicht en maken het tot een bier om de koude dagen heerlijk door te komen.

Chick Magnet

Sour Pale Ale (Maart)

Bird Brewery vliegt in 2018 het hele land door en brouwt in iedere provincie met één van de smaakmakers. In Gelderland brouwt het samen met Oersoep. Het is een van Nederlands spannendste brouwerijen en de absolute meesters van de spontane vergistingen.

Fris, lichtzuur en heerlijk doordrinkbaar. Deze Sour Pale Ale is de ideale kennismaking met een sour. Door een flinke dosis abrikozen blijft het bovendien heerlijk fruitig. Een pure chick magnet die alle vrije vogels zal aantrekken. 

Coolmees

Hoppy Lager (April)

Bird Brewery vliegt in 2018 het hele land door en brouwt in iedere provincie met één van de smaakmakers. In Zuid-Holland brouwt het samen met het Noordt. De Rotterdamse brouwerij staat in Nederland bekend om zijn frisse, strakke lager bieren.

Deze frisse, laag alcoholische lager is gebrouwen met 100% munich mout en 1 hopsoort (Sorachi Ace). Het geeft het bier een moutige smaak met vele frisse citrustonen. Een topper die ook buiten de Rotterdamse Coolsingel mensen heerlijk laat genieten!

Festivalk

Saison (Mei)

Bird Brewery vliegt in 2018 het hele land door en brouwt in iedere provincie met één van de smaakmakers. In Groningen brouwt het samen met het Baxbier. De Groningse brouwerij maakt de afgelopen jaren furore en valt nationaal en internationaal veelvuldig in de prijzen.

Deze frisse saison is gebrouwen met de traditionele Belle Saison gist. Het geeft het bier een droge, kruidige smaak en dat combineert heerlijk met de fruitige hoppen. Fly High, al gaat er niets boven Groningen!

Zuiderzeearend

Weizen IPA (juni)

Bird Brewery vliegt in 2018 het hele land door en brouwt in iedere provincie met één van de smaakmakers. In Flevoland brouwt het samen met familiebrouwerij Stijl uit Almere. Zij zijn hard op weg om de drooglegging van de provincie ongedaan te maken.

Deze Weizen IPA combineert een traditionele weizensmaak met tropische, fruitige hoppen. Een flinke dosis tarwe, gerst en een handvol haver maken dit blonde bier tot een ideale dorstlesser voor de warme zomer.

Mees Kees

Passion Fruit IPA (juli)

Bird Brewery vliegt in 2018 het hele land door en brouwt in iedere provincie met één van de smaakmakers. In Zeeland brouwt het samen met Brouwerij Kees. Het is daarmee terug op het oude nest bij legende Kees Bubberman.

Deze Passion IPA is een frisse, blonde IPA vol passievruchten. De verse hoppen geven het zomerse bier een tropische, citrusachtige geur en smaak. Een bier dat alleen met Mees(ter) Kees gebrouwen kan worden.

Drenthen

Summer Brown (Augustus)

Bird Brewery vliegt in 2018 het hele land door en brouwt in iedere provincie met één van de smaakmakers. In Drenthe brouwt het samen met Jonge Beer. Deze ambachtelijke brouwerij kreeg landelijke bekendheid door het brouwen van een katervrij bier.

Fris, zomers en donker? Deze Summer Brown heeft het allemaal! De mix van aardse tonen uit de mout en heerlijke fruitigheid uit de verse hoppen maken het tot een bijzondere dorstlesser. Kakelvers en kiplekker!

Jimi Haandrix

Session Hoppy Red (September)

Bird Brewery vliegt in 2018 het hele land door en brouwt in iedere provincie met één van de smaakmakers. In Amersfoort brouwt het samen met Rock City Brewing. Zij haalde in de afgelopen 12 maanden ruim € 650.000 euro op via crowdfunding voor hun eigen brouwerij en proeflokaal.

De Jimi Haandrix is een Session Hoppy Red. Geïnspireerd op twee hardlopers van beide brouwerijen, maar dan met slecht 4,2% alcohol. Fris, tropisch en heerlijk doordrinkbaar. Een keilekker, kakelvers bier waar je iedere bierliefhebber een plezier mee doet.

Fryskauw

Tarwebock (Oktober)

Bird Brewery vliegt in 2018 het hele land door en brouwt in iedere provincie met één van de smaakmakers. Grutte Pier is de Friese trots. Hun bieren vielen meerdere malen in de prijzen en ook buiten de provinciegrenzen maken zij in hoog tempo naam!

Deze heerlijke, kastanjekleurige tarwebock Fryskauw (7,5%) combineert de aromatische weizengeur met een geur van donkere fruittonen uit de mout. Het bier is vol van smaak én heerlijk doordrinkbaar. Ideaal voor in de fryskauw!

Thunderbird

Raspberry Porter (November)

Bird Brewery vliegt in 2018 het hele land door en brouwt in iedere provincie met één van de smaakmakers. In Overijssel maakt het jonge Stanislaus Brewskovitch in hoog tempo furore. Hun nieuwe brouwerij met proeflokaal is een absolute aanrader!

Deze porter (7,5%) is een echte knaller. De donkere mouten, volle body en een flinke portie frambozen maken het tot een unieke Thunderbird. Fruitig, maar zeker niet lieflijk!

Fazantisch

Stoofpeer Stout (December)

Bird Brewery vliegt in 2018 het hele land door en brouwt in iedere provincie met één van de smaakmakers. In Noord-Holland brouwt het samen met veelvuldig prijswinnaar Jopen.

Deze Stoofpeer Stout (8%) is een heerlijk toetje als afsluiter van de Nederlandse Bird Collab Tour. De smaak van stoofpeer, vanille, kaneel en chocolademouten maken het tot een ware feestavond. Fazantisch, toch?

In de Media