Over ons

  • Over ons

    Kwaliteitsbieren met een eigenwijze twist. Met een hoop kennis, enthousiasme en de juiste ingredienten brouwt Bird Brewery heerlijke, prijswinnende bieren. Ontdek het nu!

De Brouwerij

Visie

We brouwen bijzondere bieren voor een breed publiek. Kenmerkend is de balans in de bieren, waardoor de ingrediënten mooi naar voren komen en de bieren toegankelijk blijven voor een breed publiek bierliefhebbers.

Historie

Een kleine terugblik op onze korte historie.

Ons allereerste bier, Rumoerige Roodborst, kwam in 2016 uit. Het werd op het prestigieuze Ratebeer.com beoordeeld als één van de beste 50 Amber Ales ter wereld. Een mooie start. In de volgende maanden brengen we onze eerste vier bieren uit en groeien we uit tot een leuke nieuwkomer in de Nederlandse biermarkt.

In 2017 groeien we in hoog tempo door. Tijdens de Dutch Beer Challenge vallen we veelvuldig in de prijzen, met onder meer Nederlands beste IPA en Saison. We mogen ons bovendien Nederlands beste nieuwkomer noemen. Ook internationaal winnen we dat jaar nog vele prijzen met onze bieren. Het vaste assortiment bieren krijgt intussen vorm.

Tijdens de grootste bierverkiezing van Nederland zijn we in 2018 één van de twee meest succesvolle microbrouwerijen. Intussen vliegen onze bieren bij ongeveer 1.000 horecazaken en speciaalbierwinkels de deur uit. In dit jaar reizen we ook het hele land door voor de Bird Collab Tour en brouwen we liefst 12 collabs met bevriende brouwerijen.

Als echte vogel- en natuurliefhebbers zijn wij vanaf de start bezig met duurzaamheid. In 2019 komen we met hele concrete stappen. We doneren zelf 1,2 miljoen liter drinkwater én planten 10.000 bomen. Door samenwerkingen aan te gaan met gepassioneerde horecazaken en speciaalwinkels loopt dit laatste aantal flink op. Daar zijn wij enorm trots op.

Een bijzonder jaar waarin wij – middenin de corona – ons proeflokaal House of Bird openen. Hoewel het geen makkelijk jaar is, maken wij er met veel nieuwe bieren, een vogelbingo en andere creatieve plannen toch een bijzonder leuk jaar van.

Een bijzonder jaar roerig jaar voor iedereen, waarbij onze creativiteit wordt getest. Met een aantal bijzondere specials, focus op de webshop en allerlei andere evenementen komen we het gelukkig goed door.

Het jaar waarin alles opengaat en wij eindelijk los kunnen. Wij plantte vanuit Bird Brewery de 100.000e boom, organiseren de eerste editie van ons Festivalk met ruim 8.000 bezoekers en lanceren een heleboel bijzondere bieren.

Een tweede proeflokaal openen was een plan, maar dat wordt in hoog tempo realiteit als Kwintelooijen voorbij komt. Op het meest biodiverse stuk van de Utrechtse Heuvelrug zullen wij in oktober de deuren openen. Wij hebben er zin in!

BIRD MAGAZINE

De Birdies

Rik van den Berg

Rik van den Berg

Co-Founder & Biersommelier

Rik is een van de jongste Biersommeliers van Nederland, al jaren actief als enthousiaste thuisbrouwer en voorzitter van biergenootschap ’t Nieuweland. Zijn liefde voor speciaalbier staat buiten kijf. Bij Bird Brewery wil dit baardmannetje zijn kennis over bier graag verder delen met de wereld!

CONTACT
rik@birdbrewery.com
+316 239 20 665

Ralph van Bemmel

Ralph van Bemmel

Co-Founder & Biersommelier

Door zijn vader op jonge leeftijd ondergedompeld in de wereld van de vogels. Bij Bird Brewery kan Ralph deze passie combineren met zijn andere grote passie: bier. Met een achtergrond in de bierwereld, een opleiding aan de Stichting Bieropleiding en een ongelooflijke berg energie zit dit goudhaantje precies op de plek die hij wil.

CONTACT
ralph@birdbrewery.com
+316 268 99 409

Erik van Bemmel

Erik van Bemmel

Grafisch ontwerper

Vanaf dag 1 de vaste ontwerper bij Bird Brewery. Volgde een opleiding in grafisch vormgeving, deed daarna de fotovakschool én is verantwoordelijk voor een hoop creativiteit. Bovendien de beste vogelaar op kantoor.

CONTACT
erik@birdbrewery.com

Michiel van der Drift

Michiel van der Drift

Accountmanager & Biersommelier

Internationaal biersommelier Michiel is al jaren bezeten van speciaalbier. Deze vreemde vogel struint menig horecazaak af en is niet te beroerd zijn kennis te delen. Trainingen, proeverijen en bierfestivals: hij doet het allemaal!

CONTACT
michiel@birdbrewery.com
+316 212 12 071

Rodi de Boer

Rodi de Boer

Accountmanager (Midden Nederland)

Rodi is een goedlachse, imposante vogel. Met jarenlange horeca en ondernemerservaring kan hij zich inleven bij iedere horecazaak. Groot liefhebber van mooie bieren en veelvuldig te vinden in de natuur.

CONTACT
rodi@birdbrewery.com
+316 361 531 90

Folkert Hoogenstrijd

Folkert Hoogenstrijd

Operationeel Coördinator

Folkert, gepassioneerd bierkenner met een groen hart, brengt jaren ervaring als brouwer mee. Hij is verantwoordelijk voor de productie van onze bieren, waarbij hij duurzaamheid en kwaliteit naadloos combineert.

CONTACT
folkert@birdbrewery.com

Joppe Snoijink

Joppe Snoijink

Webshop & Marketing

Joppe is een echte alleskunner. Hij is begonnen als stagiair, maar intussen medeverantwoordelijk voor de webshop, marketing en allerlei andere zaken. Altijd met een lach op zijn mond.

CONTACT
marketing@birdbrewery.com

Annemieke Belien

Annemieke Belien

Financien & administratie

Annemieke is onze moedergans. Zij is altijd precies en denkt meestal in cijfers. Daarnaast een graag geziene gast aan de bar, die haar laatste glas steeds opnieuw laat vullen tot de vogels.

CONTACT
admin@birdbrewery.com

  • Header bieren