Bird Vogelcollectie

  • Bird Vogelcollectie

    Nederland herbergt een schat aan prachtige vogels en daar laten we jou graag mee kennismaken. In deze reeks speciaalbieren creëren we onze eigen vogelcollectie, geïnspireerd op diverse groepen zoals ganzen, mezen en lijsters die in Nederland voorkomen. Voor elke groep brouwen we één bier en presenteren het met diverse etiketten van vogels uit die specifieke groep. Verzamel jij ze allemaal?

Bird Vogelcollectie

Welkom bij onze unieke speciaalbiercollectie, een eerbetoon aan de schitterende vogels die Nederland rijk is. Ons doel? Jou laten kennismaken met de rijke diversiteit en schoonheid van onze gevederde vrienden, en tegelijkertijd het bewustzijn en de waardering voor deze prachtige wezens te vergroten.

Een bier voor elke vogelfamilie

Onze reeks, geïnspireerd op verschillende vogelgroepen zoals ganzen, mezen, meeuwen en lijsters, brengt de essentie van deze vogels tot leven in de vorm van heerlijke bieren. Voor elke vogelgroep brouwen we één uniek bier, elk gepresenteerd met diverse etiketten die de verschillende vogels uit die specifieke familie afbeelden.

Dit jaar introduceren we bieren uit vier vogelfamilies: ganzen, mezen, meeuwen en lijsters. Het aantal etiketten per bier varieert, afhankelijk van het aantal vogels in de familie. Met in totaal 62 vogelfamilies in Nederland, is onze reis net begonnen. We zijn benieuwd hoe ver we kunnen komen in het vieren van deze natuurlijke diversiteit.

Verzamel ze allemaal

Elk bier in onze collectie is een collector’s item, perfect voor de bierliefhebber en natuurenthousiast. Het is niet alleen een genot voor de smaakpapillen, maar ook een visueel feest, waarbij elk etiket een verhaal vertelt over de vogel die het vertegenwoordigt.

Ben jij klaar om deze bijzondere bieren te ontdekken en te verzamelen? Laat je meeslepen in de wereld van de Nederlandse vogels, verken de rijkdom aan smaken en word de trotse bezitter van deze unieke collectie.

Q&A

Het creëren van bewustzijn en waardering voor vogels en hun diversiteit in Nederland.

Dit jaar komen er 4 bieren uit de vogelfamilies: ganzen, mezen, meeuwen en lijsters. Per bier verschilt het aantal etiketten, dat is afhankelijk van het aantal vogels in de famlie. In totaal zijn er 62 vogelfamilies in Nederland: we gaan kijken hoever wij komen.

Bij verschillende speciaalbierzaken en via onze webshop.

Nee, het zijn specials. Op = op.

Wij gaan eerst voor mooie, bekende vogelfamilies.

Jazeker. Zie de posters hieronder en een online quiz.

Wij zijn ervan overtuigd dan meer kennis ook zorgt voor meer bescherming. Met deze bieren hopen wij een nóg breder publiek kennis te laten maken met de Nederlandse vogelwereld.

Jazeker. Schrijf je in voor ons nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!

“Dit vind ik echt heel erg gaaf. Hopelijk brengen ze uiteindelijk alle vogelfamilies uit!”

SPAAR ZE ALLEMAAL

In 2024 brouwen we vier bieren met in totaal 33 etiketten. Als allereerst in deze serie is de ganzenfamilie aan de buurt en vliegt de Gouden Gans uit. Bekijk hieronder alle bieren en bijbehorende etiketten. Weet jij ze allemaal te vinden?

Gouden gans

#1 | Saison 6.0%

Een klassieke saison met een twist. De Tsjechische Mimosa en Bohemie hop zorgen voor citroengras- en citrusaroma’s, perfect in balans met kruidige gisttonen.

MOOIE MEES

#2 | SOUR 5.0%

Een frisse, sprankelende sour met abrikoos en duindoorn. Het geeft het bier een mooie mix van zoete en zure tonen. Heerlijk voor de zonnige dagen.

MOEDIGE MEEUW

#3 | WESTCOAST IPA 6.0%

De geur en smaak van citrus, dennen en steenfruit uit de hoppen vormen het hart. Het geeft deze Westcoast IPA een fruitige geur, kenmerkende hopbitterheid en droge afdronk.

LUIDE LIJSTER

#4 | CHOCOLATE ORANGE PORTER 4.7%

Verleidelijke porter met een mix van donkere chocolade en frisse sinaasappel. Subtiele citrusaroma’s en rijke cacaotonen zorgen voor een perfecte balans.

“Bird Brewery maakt natuurlijk altijd mooie bieren, maar voor deze serie krijg je mij echt direct in beweging. Ik heb aan mijn slijterij alvast gevraagd om van elk één achter te houden.”

Wist je dat…

Pimpelmees

Ondanks hun kleine formaat staan pimpelmezen bekend om hun nieuwsgierige en onverschrokken gedrag. Ze zijn vaak een van de eerste vogels die nieuwe voeders in tuinen verkennen. Dappere vogels.

Merel

Zingt vaak als eerste ‘s ochtends en als laatste ‘s avonds, de echte feestbeesten onder de vogels!

Brandgans

Vormt levenslange relaties – de ultieme romantici onder de ganzen, trouw tot het einde!

Promotiemateriaal

Iedere bier & vogelfamilie heeft zijn eigen poster met meer informatie over de vogelsoort. Download het gratis!