Bird Vogelcollectie

  • Bird Vogelcollectie

    Ontdek de vogelrijkdom van Nederland met onze speciaalbieren

Bird Vogelcollectie

Nederland herbergt een schat aan prachtige vogels en daar laten we jou graag mee kennismaken. In deze reeks speciaalbieren creëren we onze eigen vogelcollectie, geïnspireerd op diverse groepen zoals eenden, mezen en spechten die in Nederland voorkomen. Voor elke groep brouwen we één bier en presenteren het met diverse etiketten van vogels uit die specifieke groep. Bij de mezenfamilie gaat dit bijvoorbeeld om de koolmees, pimpelmees, kuifmees, matkop en glanskop. Lukt het jou om deze collector’s items allemaal te bemachtigen?

Q&A

Het creëren van bewustzijn en waardering voor vogels en hun diversiteit in Nederland.

Dit jaar komen er 4 bieren uit de vogelfamilies: mezen, valk, uil en specht. Per bier verschilt het aantal etiketten, dat is afhankelijk van het aantal vogels in de famlie. In totaal zijn er 62 vogelfamilies in Nederland: we gaan kijken hoever wij komen.

Bij verschillende speciaalbierzaken en via onze webshop.

Nee, het zijn specials. Op = op.

Wij gaan eerst voor mooie, bekende vogelfamilies.

Jazeker. Zie de posters hieronder en een online quiz.

Wij zijn ervan overtuigd dan meer kennis ook zorgt voor meer bescherming. Met deze bieren hopen wij een nóg breder publiek kennis te laten maken met de Nederlandse vogelwereld.

Jazeker. Schrijf je in voor ons nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!

“Bird Brewery maakt natuurlijk altijd mooie bieren, maar voor deze serie krijg je mij echt direct in beweging. Ik heb aan mijn slijterij alvast gevraagd om van elk één achter te houden.”

“Dit vind ik echt heel erg gaaf. Hopelijk brengen ze uiteindelijk alle vogelfamilies uit!”

SPAAR ZE ALLEMAAL

In 2023 brouwen we vier bieren met in totaal 33 etiketten. Als allereerst in deze serie is de ganzenfamilie aan de buurt en vliegt de Gouden Gans uit. Bekijk hieronder alle bieren en bijbehorende etiketten. Weet jij ze allemaal te vinden?

Gouden gans

#1 | Saison 6.0%

Een klassieke saison met een twist. De Tsjechische Mimosa en Bohemie hop zorgen voor citroengras- en citrusaroma’s, perfect in balans met kruidige gisttonen.

MOOIE MEES

#2 | SOUR 5.0%

Een frisse, sprankelende sour met abrikoos en duindoorn. Het geeft het bier een mooie mix van zoete en zure tonen. Heerlijk voor de zonnige dagen.

MOEDIGE MEEUW

#3 | WESTCOAST IPA 6.0%

De geur en smaaak van citrus, dennen en steenfruit uit de hoppen vormen het hart. Het geeft deze Westcoast IPA een fruitige geur, kenmerkende hopbitterheid en droge afdronk.

LUIDE LIJSTER

#4 | CHOCOLATE ORANGE PORTER 4.7%

Verleidelijke porter met een mix van donkere chocolade en frisse sinaasappel. Subtiele citrusaroma’s en rijke cacaotonen zorgen voor een perfecte balans.

“Bird Brewery maakt natuurlijk altijd mooie bieren, maar voor deze serie krijg je mij echt direct in beweging. Ik heb aan mijn slijterij alvast gevraagd om van elk één achter te houden.”

“Dit vind ik echt heel erg gaaf. Hopelijk brengen ze uiteindelijk alle vogelfamilies uit!”

Wist je dat…

Pimpelmees

Klein maar dapper, soms vallen ze hun eigen spiegelbeeld aan.

Merel

Zingt vaak als eerste ‘s ochtends en als laatste ‘s avonds, de echte feestbeesten onder de vogels!

Brandgans

Vormt levenslange relaties – de ultieme romantici onder de ganzen, trouw tot het einde!

Promotiemateriaal

Iedere bier & vogelfamilie heeft zijn eigen poster met meer informatie over de vogelsoort. Download het gratis!