Specials

Specials zijn net even anders. Beperkte oplage, ander etiket en uitgesprokenere smaken. Elk jaar brouwen wij meerdere specials, zie hieronder een overzicht van de specials per jaar.

2021

Tot op heden is dit een greep uit de specials die wij in 2021 hebben gebrouwen. Ben jij benieuwd welke specials er dit jaar nog meer zullen volgen?

Albatrots

Jeneverbes Saison

Albatrots

Een verfrissende Saison (6,6%) met jeneverbes, ideaal voor de eerste lentedag. De kruidigheid van de gist valt prachtig samen met de jeneverbes. Speciaal gebrouwen voor de Werelddag van de Bossen.

Kolibier

Double IPA

Een verfrissende, hoppige Double IPA (8,0%) met mooie bitter. Gebrouwen voor World Cleanup Day, een dag waarop we wereldwijd de aardbol vrijmaken van zwerfafval. De combinatie van een tropische smaak en bitterheid maakt het brouwsel een ideaal bier voor na een dag zwerfafval prikken.

Valkmanschap ’21

New England IPA

Valkmanschap

New England IPA (6,2%) met toevoeging van abrikoos. Dit blonde, tropische bier is gebrouwen voor de nationale vogelweek. Een goede dorstlesser na een dagje vogelen in de natuur.

2020

Onder andere Flamingooo, Puur Goudhaan en Vallende Ekster behoren tot de gebrouwen specials in 2020.

Flamingooo

Choco Coffee Porter

Flamingooo-Bird-Brewery

Heerlijke Choco Coffee Porter (5,2%) met een flinke dosis chocolade en koffie. Heerlijk met een energiereep, dadels of vijgen. Zo hou je energie om de handen uit de mouwen te steken tijdens World Cleanup Day 2020 (19 september 2020): een dag waarop iedereen wordt opgeroepen zijn of haar omgeving zwerfvuil vrij te maken. Zo make we samen de wereld weer een stukje schoner, voor vogels én mensen!

Puur
Goudhaan

SMaSH

Een SMaSH (6,0%) met een fruitige smaak en een zoet aroma van honingmeloen en aardbei. Gebrouwen met maar één soort mout en één soort hop.

Vallende
Ekster

New England IPA

Deze New England IPA (5,9%) is een bron van licht en energie. Deze special is gebrouwen voor Nacht van de Nacht (24 oktober 2020), een nacht waarbij aandacht wordt gevraagd voor klimaat, lichtvervuiling en energiebesparing. In het donker komt de smaak van het bier het allerbest naar voren, laat dus vooral de lichten uit! De Vallende Ekster heeft een stevige body en zit boordevol tropische hoppen voor de ultieme fruitexplosie.

2019

Onder andere Losinhet Bosuil, Valkmanschap ’19 en Vroege Vogel behoren tot de gebrouwen specials in 2019.

Losinhet
Bosuil

Hoppy Lager

Deze Hoppy Lager (4,5%) is speciaal gebrouwen ter ere van onze Groene Nesten! Fris, strak en heerlijk doordrinkbaar. Met een flinke dosis aromahoppen, laag alcoholpercentage en een mooie moutbasis is het een ideale dorstlesser.

Valkmanschap

New England IPA

Deze New England IPA (5,4%) is blond, tropisch en fris: ideaal bier voor een dagje natuur. Naast de smaak is ook de bijsmaak erg lekker. We planten namelijk één boom voor ieder verkocht flesje Valkmanschap. Voor vogels en mensen.

Vroege Vogel

Breakfast Porter

Een Breakfast Porter (8,0%) met veel tonen van de chocolade van Hagelswag en aardbei.

2018

Onder andere Crow Funding, Alohawk en Captain Blackbird Barrel Aged Rum behoren tot de gebrouwen specials in 2018.

Captain Blackbird
Barrel Aged Rum

Imperial Vanilla Stout Barrel Aged

Captain Blackbird on steroids. Deze Imperial Vanilla Stout (10%) is houtgerijpt op rumvaten, waardoor het bier een nog vollere, zachtere smaak krijgt. Proef vanille, koffie en donkere mouten.

Crow
Funding

Forest Ale

Een frisse, dorstlessende Forest Ale (5,2%), gebrouwen met lichte mouten, dennentoppen en verse hopsoorten. Gebrouwen voor de Crow Fundings actie voor House of Bird, het officiële proeflokaal van Bird Brewery.

Alohawk

Funky Weizen

Tijdens een contest van MiniBrew brouwden Stapzwan en Bird Brewery samen de collab Alohawk op de MiniBrew. Het publiek en de vakjury verkozen deze Funky Weizen (5,5%) als winnaar. Een blond en verfrissend bier, zeer geschikt voor een beach party!

2017

Onder andere Captain Blackbird, Miss Scarecrow en Mr. Cacaotoe behoren tot de gebrouwen specials in 2017.

Captain Blackbird

Imperial Vanilla Stout

Een Imperial Vanilla Stout (10%) gebrouwen met donkere mouten, een bier waar de tonen van vanille mooi naar voren komen. Alleen geschikt voor de robuuste zeevaarders onder ons.

Miss
Scarecrow

Pumpkin Ale

Pompoen staat uiteraard bij deze Pumpkin Ale (7,5%) centraal. Bij de tweede special van Bird Brewery komt een combinatie van pompoen, herfstkruiden en karamelmouten mooi naar voren.

Mr. Cacaotoe

Choco Porter

Deze Choco Porter (7,5%) is gebrouwen met rauwe cacao De cacao in combinatie met een mooie basis van mout, lactose en een subtiele hopgift maakt het een mooi bier waar je gerust even voor kan gaan zitten.