Wij willen impact maken

Impact met onze bieren, maar ook in de omgang met de natuur. Door onze groei in de afgelopen jaren is onze CO2 uitstoot en het waterverbruik flink toegenomen. Dat gaan wij compenseren.

Bomen plantenDrinkwater compenseren

100 Liter brouwen = 1 Boom planten

CO2 Compensatie & Natuurbehoud

Bomen planten

Voor vogels én mensen

Het is simpel: voor iedere hectoliter (100L) die we brouwen, planten wij één boom. Op die manier compenseren wij ruimschoots voor de uitstoot van CO2 tijdens het brouwproces én creëren wij heel veel natuur voor vogels én mensen. De bomen worden geplant in samenwerking met partner Trees for the Future en helpen onder meer de bodem beschermen, vergroten de biodiversiteit en bieden lokaal werk. Naast een vast aantal bomen per gebrouwen liter, planten wij ook een boom voor iedere verkoop in onze webshop én gaan de opbrengsten van ons vogelweekbier Valkmanschap naar het aanplanten van bomen. Tot slot werken we samen met een aantal gepassioneerde horecazaken, onze groene nesten, die samen met ons voor iedere verkochte liter van ons bier in hun horecazaak een boom planten.

141.223

Aantal bomen geplant

  • 1 Liter bier = 800 gram CO2 uitstoot

    Het brouwen van een liter pils kost 420 gram CO2 bij een grote brouwerij, bij kleinere brouwerijen ligt dat hoger. Wij gaan voor de zekerheid uit van 800 gram CO2 per liter.

  • 1 Boom = 314 Kg CO2 opname

    Per jaar haalt een boom volgens Trees for the Future gemiddeld 15,7kg CO2 uit de lucht. Als wij uitgaan van een zeer voorzichtige levensduur van 20 jaar per boom, dan betekent dit dat een boom gemiddeld 314kg CO2 opneemt.

  • 1 Hectoliter = 1 Boom aanplanten

    Op basis van deze kerngetallen compenseert een boom de CO2-uitstoot van 392 liter bier. Wij gaan echter veel verder en planten één boom voor elke 100 liter die we brouwen.

“Thanks to the collaboration with Bird Brewery, we can plant a large number of trees every year. It also helps people realize that nature is important and that together we can create a greener world.”

1 liter bier = 6 liter water

Drinkwater compensatie

Drinkwater

Compenseren

Om één liter bier te brouwen verbruikt een brouwerij gemiddeld 4 tot 6 liter drinkwater. Dat is drinkwater dat niet overal ter wereld goed te verkrijgen is. Om dit te compenseren werken wij samen met partner Made Blue. In 2019 doneerden wij onze eerste liters drinkwater om hun missie te behalen: zoveel mogelijk mensen in ontwikkelingslanden toegang geven tot schoon drinkwater. Dat aantal loopt sindsdien hard op.

11.385.200

Liter drinkwater gedoneerd

“Het is goed om te zien dat Bird Brewery actief bezig is met zijn waterverbruik en dat spiegelt met evenveel schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. Samen met Made Blue Foundation maakt Bird Brewery daarmee een meetbaar verschil voor honderden mensen elders op aarde.”

Groene nesten

Samen compenseren we meer

Met een aantal gepassioneerde horecazaken hebben wij een hele duurzame samenwerking. Voor elke liter van ons bier dat wordt verkocht bij deze groene nesten, planten wij één boom. Dat maakt de wereld een stuk groener.

Verduurzamen

Als snelgroeiende brouwerij geloven wij dat we impact kunnen maken op de biermarkt. Wij zoeken continu naar manieren om te verduurzamen, maar kunnen helaas niet alles direct doorvoeren. Door goed te blijven kijken en verschillende belangen (o.a. natuur, financieel en tijd) af te wegen hopen wij in de toekomst onze impact nog verder te vergroten.

Dat gaan we doen door onder andere heel veel bomen te planten (vol vogels!), miljoenen liters drinkwater te doneren en mensen de schoonheid van de natuur te laten zien. Maar ook door steeds bewuster te kijken naar onze eigen processen en in te zetten op besparingen. We zijn er nog lang niet, maar elke stap is er één.

Kleine stapjes

Dit jaar zijn we overgestapt op RVS retourfusten. Financieel een flinke stap voor een microbrouwerij, die wij gelukkig nu kunnen maken door onze groei in de afgelopen jaren.

Wij leveren al onze bieren uit via bestaande groothandels. Zij zijn efficienter en maken daardoor minder kilometers.

We kijken steeds bewuster naar de herkomst van onze mouten en hoppen, maar de smaak blijft doorslaggevend. Daarnaast tellen als microbrouwerij de financiele belangen ook mee.

We maken gebruik van DPB pallets. Deze zijn gemaakt van 100% gerecycled kunststof en 17 kilo lichter dan houten pallets.