Gans vs Gans Gut

  • Gans vs Gans Gut

    Dit jaar delen wij onze liefde voor bier met unieke brouwsels. Om de maand lanceren wij twee bieren met een klein verschil. Bij Gans (Weizen) en Gans Gut (Hopfenweizen) is de basis van het bier een Weizen, de hop maakt bij dit bier het verschil tussen beiden.

Leren proeven

Gans

De Gans (6,5%) is een volle, heerlijke Weizen. De basis bestaat uit veel tarwemout en een traditionele Duitse Weizengist. Een echte allemansvriend om van te genieten.

Gans Gut

De Gans Gut (6,5%) is een fruitige Hopfenweizen. Het bier heeft dezelfde basis als het bier Gans, maar de hop (geleverd door Hollands Hophuis) geeft het bier een heel ander karakter.

Online proeverij

In de serie Leren Proeven brengen wij dit jaar iedere keer twee bieren uit. Tijdens de proefsessie proeven wij in een gratis online proeverij met onze vier biersommeliers de twee bieren die gebaseerd zijn op eenzelfde basis, zodat we het verschil goed kunnen proeven.

Bij de Gans en Gans Gut is de basis van het bier een Weizen. Zo simpel is het. Het verschil zit tussen de bieren zit in de hop. Het dry-hoppen  van de Gans Gut geeft het bier een heel ander karakter. Genoeg redenen om samen te proeven. Download alvast jouw proefformulier!

Het proefpanel

Wist je dat oprichters Rik en Ralph elkaar kennen van de bieropleiding? Ook Michiel en Stehanie zijn Internationaal Biersommelier en delen hun kennis graag tijdens de online proeverijen. Download hier alvast een proefformulier!

Rik van den Berg

Rik van den Berg

Biersommelier

Brouwt al vele jaren en is groot liefhebber van bier. Geen favoriete bierstijlen, vindt de balans in het bier het allerbelangrijkst.

Ralph van Bemmel

Ralph van Bemmel

Biersommelier

Groot fan van lichte, toegankelijke en doordrinkbare bieren. Minieme verschillen kunnen daarin doorslaggevend zijn.

Michiel van der Drift

Michiel van der Drift

Biersommelier

Laat zich graag verrassen. Flinke stouts, sours of bieren met een bijzondere toevoeging: proeven vindt hij altijd leuk.

Stephanie Verkerk

Stephanie Verkerk

Biersommelier

De bieropleiding gedaan vanuit een passie voor bier en intussen haar vleugels uitgeslagen in ons proeflokaal.

ALLE PROEVERIJEN

Iedere twee maanden brengen wij twee bieren uit om samen te proeven. Meld je nu alvast aan voor de online proeverijen!

Hop vs Extra Hop

IPA vs Double IPA

Een IPA draait om hop. Zo simpel is het. De variëteiten zijn echter enorm. Bloemig, fruitig, kruidig, aards, citrus: het is slechts een greep uit de mogelijke smaken en geuren. Voeg daaraan toe dat het ontzettend veel invloed heeft op welk moment tijdens het brouwproces de hop wordt toegevoegd. Genoeg redenen om samen te proeven!

Gans vs Gans Gut

Weizen vs Hopfenweizen

Weizen is een duitse stijl die wordt gebrouwen volgens het Reinheitsgebot, dus zonder toevoegingen. Het troebele volle bier – er moet minimaal 50 procent tarwemout gebruikt worden – en de kenmerkende gistsmaken van banaan en kruidigheid vormen de basis van het bier. Door te dry hoppen zetten we er een leuke hopfenweizen naast.

Ekster vs Ekstera

NEIPA vs NEIPA Passionfruit

De stijl New England IPA (NEIPA) draait om fruitigheid. Door veel hop toe te voegen aan het eind van het brouwproces komen die tonen mooi naar voren. Een bekende manier om die fruitigheid nog meer te krijgen in het bier is fruit toevoegen, dus proeven wij deze maand twee NEIPA’s naast elkaar: met én zonder fruittoevoeging.

Aalscholver vs Speciaalscholver

Saison vs Saison met gember

De saison is bijzonder, want het is een stijl waarbij de gist als belangrijke smaakmaker wordt gezien. Deze bijzondere gist geeft het bier een kruidig en droog karakter. Om de kruidigheid te versterken, voegen we een subtiele hoeveelheid gember toe. Proef jij de verschillen?

Meerkoet vs Nog Meerkoet

Barley Wine vs Barley Wine Oak Aged

Een Barley Wine, ook wel gerstewijn, is een bierstijl die bekend staat om hoge alcoholpercentages, veel restsuikers en een donkere kleur. De moutbasis is het belangrijkst, maar ook de hoppigheid speelt een rol in de beleving. De bierstijl leent zich uitstekend voor het rijpen met houtsnippers (oak aged) en dat is precies wat wij gaan doen.

Mus vs Extremus

RIS vs RIS Maple Syrup

Een Russian Imperial Stout is een zwaar, donker en complex bier. Een volle body vol chocolade, koffie en gebrande tonen vormt de basis. Door de toevoeging van maple syrup, komen deze tonen nog meer naar voren en krijgt het bier nog meer diepte en complexiteit. Welke is jouw favoriet?

Waar te vinden?