Specials 2020

Specials zijn net even anders. Beperkte oplage, ander etiket en uitgesprokenere smaken. Elk jaar brouwen wij meerdere specials, zie hieronder een overzicht van de specials uit 2020

Happy Birdday

Imperial Amber IPA

Een Imperial Amber IPA (9%), gebrouwen voor onze vierde verjaardag. Een variant op de Rumoerige Roodborst, 0ns eerste biertje. Hoppig, vol en fruitig, proost!

Eggcited

Eldenflower Saison

Deze Eldenflower Saison (7%) is gebrouwen met drie verschillende hopsoorten en een flinke schep mout van tarwe en gerst. De bijzondere toevoeging van vlierbloesem van de Gewone Vlier maakt het bier extra special.

Puur Goudhaan

SMaSH

Single Malt and Single Hop (6%), een bier waar gebruik is gemaakt van slechts één mout- en hopsoort. Een fruitig bier met de zoete aroma van honingmeloen en aardbei.

Sternstof

Blond

Een Blond (5%) bier met volle body, stevige schuimkraag en verfrissende aroma’s. Dit unieke brouwsel is een samenwerking tussen Bird Brewery en de vogelbescherming.

Flamingooo

Choco Coffee Porter

Flamingooo-Bird-Brewery

Een Choco Coffee Porter (5,2%) met een flinke dosis chocolade en koffie. Een porter met een mooie volle, donkere, diepe smaak.

Vallende Ekster

New England IPA

Een New England IPA (5,9%) met stevige body en tropische hoppen. Gebrouwen voor Nacht van de Nacht, een event waar aandacht wordt gevraagd voor klimaat, lichtvervuiling en energiebesparing.

Crow Jewel

New England Passion Fruit IPA

New England IPA (6,2%) met toevoeging van passievrucht. Een bier speciaal gebrouwen voor crowdfunders als bedankje voor alle support én om te proosten op een fantastische toekomst.

Captain Blackbird 2020

Imperial Vanilla Stout

Een Imperial Vanilla Stout (10,0%) met een flinke dosis vanille en koffiebonen. Een bier waarvoor je echt even kan gaan zitten en kan genieten van de vele smaken.

Captain Blackbird 2020 OA Bourbon

Imperial Vanilla Stout

Een Imperial Vanilla Stout (10,0%) met een flinke dosis vanille en koffiebonen. Houtgerijpt, dit geeft het bier een nog vollere, zachtere smaak. Een bier waarvoor je echt even kan gaan zitten en kan genieten van de vele smaken.

Captain Blackbird 2020 OA Rum

Imperial Vanilla Stout

Een Imperial Vanilla Stout (10,0%) met een flinke dosis vanille en koffiebonen. Houtgerijpt, dit geeft het bier een nog vollere, zachtere smaak. Een bier waarvoor je echt even kan gaan zitten en kan genieten van de vele smaken.

Specht Lekker

Weizenbock

Een volle, donkere Weizenbock (8,0%) voor de donkere dagen. Een mix van mouten geven het bier een volle body, dit maakt het bier Specht Lekker!

Apres Kievit OA Jägermeister

Winterbier

Een donkere, kruidig Winterbier (9,2%) met de kruidige toevoeging van Jägermeister welke perfect is voor de koude winterdagen. Zet je favoriete muts op, knal de Aprés Ski hits uit de speakers en waan je volledig op de piste!