World Collab Tour

  • World Collab Tour

    In samenwerking met fantastische pioniers brouwen wij exclusief bier. Met de opbrengsten realiseren wij samen met deze organisaties een heel concreet doel. Dit jaar starten wij met de aankoop van een natuurgebied met IUCN NL om bedreigde diersoorten te beschermen én financieren wij een ‘trash barrier’ om twintig duizend kilo’s plastic uit de rivieren op Bali te halen.

Bieren voor pionieren

Samen een positieve impact maken, dat is al jaren een belangrijk motto binnen Bird Brewery. Door fantastische samenwerking planten wij jaarlijks tienduizenden bomen en doneren miljoenen liters drinkwater. In de World Collab Tour gaan wij als brouwerij met exclusieve bieren nóg meer fantastische pioniers helpen om concrete projecten op te leveren. 

In deze tour werkt Bird Brewery samen met gedreven wereldverbeteraars. Voor ieder initiatief brouwen wij een exclusief bier, zodat er met de opbrengst een heel concreet doel gerealiseerd kan worden. Daarnaast vragen zij anderen om óók te doneren om een nog grotere impact te maken. Een voorbeeld? In het eerste jaar zijn wij van plan een plasticvanger in Indonesië te realiseren die jaarlijks 20.000 kilo plastic uit de rivieren opvangt én willen wij 62.500 m2 land aankopen in Colombia om natuur te beschermen.

10x Q&A

Een nieuw project roept nieuwe vragen op. Hierbij antwoord op de tien meest gestelde vragen. 

We willen ondernemen met een positieve impact op de natuur. Dat doen wij al een aantal jaren door heel veel bomen te planten en miljoenen liters drinkwater te doneren, maar met de World Collab Tour willen wij inspirerende pioniers helpen om concrete projecten op te leveren. Het blijft een druppel op een gloeiende plaat, maar elke druppel telt.

Met de World Collab Tour ondersteunen wij fantastische initiatieven. We doneren een groot deel van de opbrengst om een concreet project waar te maken én vragen anderen om hetzelfde te doen. We willen daar in eerste instantie een heel concreet resultaat mee behalen, maar ook laten zien welke prachtige projecten er worden opgezet. Daarnaast tonen wij hopelijk aan dat we een enorme positieve impact kunnen maken met zijn allen als we de neuzen de zelfde kant op hebben.

We zoeken naar kleinere projecten met hele zichtbare, concrete resultaten. Verder is een link met de natuur voor ons natuurlijk heel belangrijk.

We volgen zelf veel inspirerende projecten maar worden ook met regelmaat getipt. Heb jij ook tips? Dan horen wij dat graag!

Dat hangt heel erg af van de projecten die wij tegenkomen, maar we mikken op ongeveer twee projecten per jaar.

Jazeker! Het doel is om gezamenlijk zoveel mogelijk impact te maken, extra donaties helpen daarbij enorm. We bespreken vooraf wat er bij een project wordt gedaan met extra middelen, zodat het voor de donateurs heel duidelijk is wat er met hun geld wordt gerealiseerd.

Absoluut. De precieze invulling is nog niet bekend, maar denk bijvoorbeeld aan een abonnement op de bieren of structurele donaties. Daarnaast staan wij open voor ideeën van anderen. Dus laat het weten als je verbonden wil zijn aan de World Collab Tour.

We werken met kleine projecten, hele korte lijntjes en concrete doelen. Dat geeft ons een goed inzicht, waardoor wij er alle vertrouwen in hebben dat het geld op de juiste plek terecht komt.

De bieren zullen in ieder geval beschikbaar zijn via onze eigen webshop, verschillende slijterijen en in de horeca. Heb jij daarin nog suggesties? Stuur een mail naar michiel@birdbrewery.com

Het is heel simpel: de verhalen delen. Hoe meer mensen wij enthousiasmeren, hoe groter de impact zal zijn die wij maken.

PIONIEREN 2023

We starten dit jaar met twee bieren voor pionieren. IUCN NL doet fantastisch werk in het aankopen en beschermen van natuurgebieden. Dankzij het bier kunnen wij 62.500m2 natuurgebied aankopen. Daarnaast werken wij dit jaar samen met Club Kakatua en ondersteunen een prachtig project om 20.000 kilo zwerfvuil uit de rivieren in Bali te halen.

#1 IUCN NL

Landaankoop

IUCN NL is een internationale natuurorganisatie die opereert vanuit Amsterdam. Hun visie is een rechtvaardige wereld waarin natuur wordt gewaardeerd en beschermd.

Het doel? De natuur veiligstellen als basis voor al het leven op aarde. Daarbij besteden ze bijzondere aandacht aan gebieden met een hoge natuurwaarde en bijzondere biodiversiteit die onder druk staan, én aan de mensen die van die natuur afhankelijk zijn.

Samen met IUCN NL brouwen wij de Hummingbrew. Een fris, hoppig witbier (5.3%): de ideale dorstlesser voor de mooie dagen. De hop geeft het bier een fruitig, lichtbitter en heerlijk verfrissend karakter. Een bier waar je hart sneller van gaat kloppen!

Ook doneren?
Met de opbrengsten van dit exclusieve bier kopen we 62.500m2 natuurgebied aan voor het Mesenia-Paramillo Nature Reserve in Colombia. Op deze manier beschermen we onder andere de zeer bedreigde kolibrie Dusky Starfrontlet. Extra doneren? Dat kan via deze link: per euro kunnen zij nog 12m2 natuur aankopen!

#2 CLUB KAKATUA

Zwerfvuil

Club Kakatua haalt geld binnen middels donaties en door samen te werken met hun partners. En zij willen daarin heel duidelijk zijn: 100% van het geld dat binnenkomt voor hun projecten, gaat ook daadwerkelijk naar deze projecten. 

Een van de dingen die zij doen is het bouwen van Trash Barriers – in samenwerking met Sungai Watch – om de plastic soep in Indonesië te stoppen. Met een medium Trash Barriers halen zij liefst 20.000 kilo plastic per jaar uit de rivieren.

Samen met Club Kakatua brouwen wij Kaketoekomst. Een smakelijke Dubbel Weizen (7.4%), met de opbrengst van dit bier financieren we de trashbarrier op Bali.

Ook doneren?
Met de opbrengsten van de Kaketoekomst financieren we de trashbarrier op Bali. Hiermee halen we 20.000 kilo plastic afval uit de rivier om de plastic soep in Indonesië stoppen. Door het drinken van de Kaketoekomst draag je al bij aan dit project. Maar je kan ook een donatie maken om samen de impact te vergroten!

“Om natuur te kunnen veiligstellen in meerdere delen van de wereld zijn we afhankelijk van vele donateurs en financiers. Met het brouwen van Hummingbrew draagt Bird Brewery hier op een eigen unieke manier aan bij. Zo staan we samen voor behoud van een prachtig natuurgebied.”

“Mooi om de vleugels ineen te slaan en te proosten op een schonere toekomst!

#1 HUMMINGBREW – HOPPY WHITE

HUMMINGBREW

Hoppy White (5.3%)

De Hummingbrew is het eerste bier wat we in deze serie hebben gebrouwen. Samen met pionier IUCN NL hebben wij een fris, hoppig witbier (5.3%) gebrouwen: de ideale dorstlesser voor de mooie dagen. De hop geeft het bier een fruitig, lichtbitter en heerlijk verfrissend karakter. Een bier waar je hart sneller van gaat kloppen!

Ook doneren?
Met de opbrengsten van de Hummingbrew kopen we 62.500m2 natuurgebied aan voor het Mesenia-Paramillo Nature Reserve in Colombia. Op deze manier beschermen we onder andere de zeer bedreigde kolibrie Dusky Starfrontlet. Extra doneren? Per euro kopen wij nog 12m2 natuur!

KAKETOEKOMST

Dubbel Weizen (7.4%)

Kaketoekomst is het tweede bier uit de World Collab Tour. Een Dubbel Weizen (7.4%) gebrouwen in samenwerking met club Kakatua. Een tarwebier met een mooie, volle body én lekker doordrinkbaar.

Ook doneren?
Met de opbrengsten van de Kaketoekomst kopen we een trashbarrier op Bali. Met deze trashbarrier halen we 20.000 kilo plastic afval uit de rivier om de toestroom van plastic naar zee tegen te gaan. Zo willen we de plastic soep in Indonesië stoppen. Door het drinken van de Kaketoekomst draag je al bij aan dit project. Maar je kan ook een donatie maken om samen de impact te vergroten!