Advies Bierkaart

  De perfecte bierkaart

  Speciaalbier is er in vele vormen. Zoet, bitter, zuur, zout, fruitig, fris, intens, doordrinkbaar en nog veel meer. Een gevarieerde bierkaart opstellen die ook nog perfect aansluit bij jouw uitstraling en gasten is niet makkelijk. Verwacht niet dat wij alles weten, maar een gratis advies krijg je zeker. Natuurlijk over onze eigen bieren, maar ook over bierstijlen, categoriseren, bierspijscombinaties en ontwerp.

  4 Tips

  Er komt heel veel kijken bij het maken van een goede bierkaart, maar hierbij alvast vier handige tips.

  Gevarieerd aanbod

  Een goede bierkaart bestaat uit een gevarieerd aanbod. Klassieke bierstijlen, nieuwe hardlopers en spannende verrassingen. Geen honderden bieren op de kaart, maar weloverwogen keuzes.

  Keuze makkelijker maken

  Een groot aanbod maakt het lastiger kiezen voor de gast. Gelukkig zijn er allerlei handigheidjes om te helpen bij het maken van een keuze. Categoriseer op biertype, markeer de hardlopers of geef bijzondere bieren een speciaal kader. Ook leuk: proefplankjes of de keuze van het personeel!

  Gezonde marge

  Als horecazaak zijn de marges belangrijk. Weet wat een bier mag kosten, maar hou ook rekening met doordrinkbaarheid en alcoholpercentage. Van een Imperial Stout drinkt men er over het algemeen minder dan van een Session IPA.

  Verkrijgbaarheid

  Wij zijn groot voorstander van specials en wisselflessen op de kaart. Nieuwe, limited bieren die vaste klanten blijven verrassen. Alleen voor jouw vaste bieren op de kaart wil je wel zeker zijn dat ze geleverd kunnen worden. Daar houden wij altijd rekening mee.

  Gratis advies aanvragen

  Ben jij benieuwd of wij tips hebben voor de bierkaart en/of bierspijscombinaties op de menukaart? Upload dan jouw kaart (max 2MB) en dan geven wij gratis advies over het assortiment, ontwerp en meer!

  Heb je specifieke vragen? Of een groter bestand? Neem dan contact op met Michiel via michiel@birdbrewery.com.

  Ons proefpanel

  Ons proefpanel bestaat uit drie Internationale Biersommeliers en één grafisch ontwerper.

  Rik van den Berg

  Rik van den Berg

  Co-Founder & Biersommelier

  Rik is een van de jongste Biersommeliers van Nederland, al jaren actief als enthousiaste thuisbrouwer en voorzitter van biergenootschap ’t Nieuweland. Zijn liefde voor speciaalbier staat buiten kijf. Bij Bird Brewery wil dit baardmannetje zijn kennis over bier graag verder delen met de wereld!

  Ralph van Bemmel

  Ralph van Bemmel

  Co-Founder & Biersommelier

  Door zijn vader op jonge leeftijd ondergedompeld in de wereld van de vogels. Bij Bird Brewery kan Ralph deze passie combineren met zijn andere grote passie: bier. Met een achtergrond in de bierwereld, een opleiding aan de Stichting Bieropleiding en een ongelooflijke berg energie zit dit goudhaantje precies op de plek die hij wil.

  Michiel van der Drift

  Michiel van der Drift

  Accountmanager & Biersommelier

  Internationaal biersommelier Michiel is al jaren bezeten van speciaalbier. Deze vreemde vogel struint menig horecazaak af en is niet te beroerd zijn kennis te delen. Trainingen, proeverijen en bierfestivals: hij doet het allemaal!

  Erik van Bemmel

  Erik van Bemmel

  Grafisch ontwerper

  Vanaf dag 1 de vaste ontwerper bij Bird Brewery. Volgde een opleiding in grafisch vormgeving, deed daarna de fotovakschool en is verantwoordelijk voor een hoop creativiteit. Bovendien de beste vogelaar op kantoor.

  Contact

  Vragen over ons brouwproces?

  Rik helpt je graag verder!

  Vragen over ons brouwproces? Natuurlijk! Rik beantwoordt je vragen graag.

  Rik van den Berg

  rik@birdbrewery.com

  +316 239 20 665

  Meer weten over Bird Brewery?

  Ralph staat voor je klaar!

  Meer achtergrond of een stuk over ons schrijven? Super! Bekijk de pers pagina of neem direct contact op.

  Ralph van Bemmel

  ralph@birdbrewery.com

  +316 268 994 09

  Ons bier verkopen?

  Michiel is er voor jou!

  Wil je ons bier uit de tap of van de plank laten vliegen? Natuurlijk! Michiel zorgt dat het bier jouw kant opkomt!

  Michiel van der Drift

  michiel@birdbrewery.com

  +316 212 12 071